• Hem
 • Artiklar
 • Nyheter

Översättningen av EasySocial 2.0 är klar

Denna svenska översättningen av EasySocial är uppdaterad till 2.0. EasySocial är ett community-tillägg från Stackideas som påminner om Facebook. Liknande tillägg till Joomla är JomSocial och Community Builder. Översättningen till EasySocial är ganska massiv och innehåller över 14000st språksträngar. Den uppdaterade översättningen hämtar du enklast hem via EasySocials kontrollpanel.

Enligt Stackideas är EasySocial 2.1 på ingång och vi får hoppas att det kommer nya spännande funktioner. Givetvis ska vi försöka uppdatera språkfilen efter att den släpps.

För att fira att översättningen av EasySocial 2.0 är klar så har Stackideas gett oss en rabattkod som gäller på alla deras produkter:EASY10STACK

Du kan använda koden för att köpa EasySocial, EasyDiscuss, EasyBlog och Komento. Koden är giltig till 16/6.

Joomla 3.7 har släppts

En ganska stor uppdatering har släppts för Joomla, version 3.7. Uppdateringen innehåller flera spännande uppdateringar och verkar inte ställa till med allt för mycket problem med bakåtkompatibilitet.

Några av nyheterna i Joomla 3.7:

Anpassade fält – lägg till olika attribut till artiklar, användare och kontakter. Det finns 15 olika typer av attribut såsom textfält, datum, listor m.m

Flerspråkiga-sidor – det är nu lättare att administrera sin hemsida om man kör flera språk. Hantera alla översättningar på en sida.

Bättre arbetsflöde – skapa menyobjekt, artikel och välj kategori i ett steg. Det ska vara enkelt och skapa innehåll.

Lättare att underhålla tillägg, fler funktioner i TinyMCE, hantera dina menyobjekt så som du vill..och mycket mer.

Läs mer här

EasyDiscuss 4 svensk översättning

Kunena har länge varit det populäraste forum-tillägget för Joomla. Från början hette Kunena Fireboard men bytte sedan namn. Ungefär samtidigt blev funktionerna mer stabila och tillägget anpassades bättre till de riktlinjer och ramverk som finns för Joomla. Kunena är gratis men trots detta riktigt bra. I skrivande stund är Kunena 4.0 den senaste versionen men 5.0 finns som beta men släpps snart även den i skarp version.

Det jag själv haft svårt för med Kunena är att standardmallen har varit ganska ful och inte fullt ut anpassad till mobila enheter. En nyare mall som heter Crypsis har varit mycket renare och snyggare men tyvärr varit ganska buggig och inte funkat så bra med alla mallar.

Det finns inte jättemånga bra alternativ till Kunena, för ett par år sedan kom EasyDiscuss från Stackideas (som gör EasyBlog, EasySocial och Komento). Tyvärr fram till 3.0 versionen har det känns som ett halvhjärtat tillägg, inte dåligt men många funktioner har saknats. För några veckor sedan kom EasyDiscuss 4 och då fick vi se något mycket mer spännande än innan – ett bra alternativ till Kunena. Till skillnad från Kunena så är EasyDiscuss inte gratis men helt klart värt att satsa på. Kör man Kunena idag kan man migrera sina kategorier och inlägg till EasyDiscuss.

Vad är nytt i EasyDiscuss 4?

 •         Välj mellan traditionellt forumslayout eller ”ticket system” layout (om man kör mer supportbaserat med frågor och svar)
 •          Välj mellan 7 teman
 •          Bättre administrationsvy, liknande den i EasyBlog och EasySocial
 •          Poängsystem, bättre integration med sociala nätverk och Amazon S3, bättre hantering för att granska inlägg m.m
 •           Läs mer här

EasyDiscuss är nu helt översatt till svenska, i kontrollpanelen i tillägget laddar du ner översättningen.

EasyBlog 5 - till slut, helt översatt

Det tog sin lilla tid men nu är EasyBlog helt översatt till svenska. Som vanligt välkomnar vi input och information om felstavningar etc.

Varför tar det sådan tid då? EasyBlog 5 språkfiler består av närmare 8700 stycken "strängar" och utan språkfilerna för modulerna/pluginsen så motsvarar det nästan 50000 ord. Nästa översättning blir för EasyDiscuss 4, där är frontend redan översatt. EasyDiscuss är än så länge i "Beta" men Stackideas säger att den snart kommer att släppas officiellt.

Översättningen till EasyBlog 5 laddar du ner från tillägget inbyggda kontrollpanel.

Joomla 3.5 är här!

Nu kan du ladda ner Joomla 3.5, antingen från www.joomla.org om du ska göra en nyinstallation eller från kontrollpanelen, som en uppdatering, på din befintliga hemsida.

Du behöver göra en backup innan du uppdaterar till 3.5 eftersom det finns risk för kompabilitetsproblem med de tilläggen du har installerade.

34 nya funktioner har lagts till i Joomla:

 • Stöd för PHP 7
 • Moduler kan bäddas in i artiklar
 • Du får nu mejl när det finns nyare Joomla-versioner att uppdatera till
 • Genom drag and drop kan du enkelt nu lägga till bilder i editorn (skrivytan)
 • Anonym data kan skickas in till Joomla för att förbättra framtida versioner
 • m.m

En funktion som inte kom med, som skulle varit med från början, är det nya routing-systemet.

Läs mer om Joomla 3.5 här.

 joomla 35

www.joomlasverige.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla! Project or Open Source Matters. The Joomla! name and logo is used
under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

Oderland – som ett webbhotell, men bra!

logo2014 copy