• Hem
  • Artiklar
  • Nyheter
  • EasyDiscuss 4 svensk översättning

EasyDiscuss 4 svensk översättning

Kunena har länge varit det populäraste forum-tillägget för Joomla. Från början hette Kunena Fireboard men bytte sedan namn. Ungefär samtidigt blev funktionerna mer stabila och tillägget anpassades bättre till de riktlinjer och ramverk som finns för Joomla. Kunena är gratis men trots detta riktigt bra. I skrivande stund är Kunena 4.0 den senaste versionen men 5.0 finns som beta men släpps snart även den i skarp version.

Det jag själv haft svårt för med Kunena är att standardmallen har varit ganska ful och inte fullt ut anpassad till mobila enheter. En nyare mall som heter Crypsis har varit mycket renare och snyggare men tyvärr varit ganska buggig och inte funkat så bra med alla mallar.

Det finns inte jättemånga bra alternativ till Kunena, för ett par år sedan kom EasyDiscuss från Stackideas (som gör EasyBlog, EasySocial och Komento). Tyvärr fram till 3.0 versionen har det känns som ett halvhjärtat tillägg, inte dåligt men många funktioner har saknats. För några veckor sedan kom EasyDiscuss 4 och då fick vi se något mycket mer spännande än innan – ett bra alternativ till Kunena. Till skillnad från Kunena så är EasyDiscuss inte gratis men helt klart värt att satsa på. Kör man Kunena idag kan man migrera sina kategorier och inlägg till EasyDiscuss.

Vad är nytt i EasyDiscuss 4?

  •         Välj mellan traditionellt forumslayout eller ”ticket system” layout (om man kör mer supportbaserat med frågor och svar)
  •          Välj mellan 7 teman
  •          Bättre administrationsvy, liknande den i EasyBlog och EasySocial
  •          Poängsystem, bättre integration med sociala nätverk och Amazon S3, bättre hantering för att granska inlägg m.m
  •           Läs mer här

EasyDiscuss är nu helt översatt till svenska, i kontrollpanelen i tillägget laddar du ner översättningen.

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet

Skriv dina kommentarer

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Bilagor (0 / 3)
Share Your Location

www.joomlasverige.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla! Project or Open Source Matters. The Joomla! name and logo is used
under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

Oderland – som ett webbhotell, men bra!

logo2014 copy