• Hem
  • Artiklar
  • Nyheter
  • Snabba frågor till Nicholas K. Dionysopoulos

Snabba frågor till Nicholas K. Dionysopoulos

uk
Nicholas K. Dionysopoulos berätta om dig och ditt företag

Jag är en 30 år gammal maskiningenjör som blev webbutvecklare. De flesta känner mig som den ledande utvecklaren av Akeeba Backup, flaggskeppet i mitt företag, AkeebaBackup.com. Kanske förvånande, men jag har ingen datavetenskaplig bakgrund. Jag lärde mig själv hur man kodar och jag hade tur nog att få hjälp från Open Source communityn som gav mig ett bra stöd.

Akeeba backup är en av de mest populära tilläggen på JED - Varför tror du att den är så populärt?

Andra människor berätta för mig det är så eftersom det är den bästa backup tillägget, oavsett CMS. Jag tror inte det. Jag tror att den är populärt eftersom ”det bara fungerar”. Folk älskar programvara som de installerar, fungerar och att de inte behöver oroa sig för det. När det inte fungerar finns det top notch fri dokumentation och snabb fri support. Jag antar att hög kvalitativ kod, utmärkt dokumentation och blixtsnabb respons är det bästa (och svåraste!) sätt att ha en populär produkt! :)

Du står bakom flera tillägg och du erbjuder både non-commercial/commercial versioner - hur fungerar detta från ett utvecklarperspektiv?

Att erbjuda tillägg gratis kan verka helt ologiskt utifrån ett utvecklarperspektiv, men jag gör inte FOSS utveckling för att bli rik och berömd. Jag gör det på grund den anda som GPL handlar om, samarbete och hjälpa andra. Jag är en usel lärare, så jag kan inte bidra genom att lära människor hur man använder program. Men jag är en anständig utvecklare, så mitt bidrag till FOSS gemenskapen är min programvara.

Från ett kunna-klara-sig perspektiv, är möjligheten för GPL-baserade företag inte så dyster som man kan tro på. I förlängningen finns det massor av yrkesverksamma och företag som hellre betalar utvecklaren att hålla på kodning, samt förse dem med support. Jag syftar på potentialen att kunna finansiera mitt leverne samt min passion för att hjälpa andra människor. Att hålla alla nöjda genom att arbeta tillsammans. Det är vad andan i GPL handlar om och, ja, det funkar i den verkliga världen mycket bättre än du någonsin skulle kunna tro!

Varför valde du att utveckla för Joomla?

Genom en lycklig slump:) Ursprungligen utvecklade jag lokala applikationer i Delphi. Vid ett tillfälle var jag tvungen att utveckla en webbplats och jag valde den nu nerlagda phpNuke. Väldigt snabbt växte vi ur systemet och gick på jakt efter ett nytt CMS. Mambo, Joomla! 's föregångare, funkade fint och vi började använda den. Efter detta skiftade vi till att utveckla webbplatser i stället för skrivbordsprogram. När jag lämnade företaget, jag arbetade för, fortsatte jag att utveckla webbplatser med Joomla!. Givetvis började jag tweaka, skriva mer kod och på så sätt har jag utvecklats som Joomla! utvecklare.

Vad kommer vi se från Akeeba under detta år?

Många frågar detta, ofta, men det enda ärliga svaret jag kan ge är "Jag har ingen aning". Det finns en hel del köade idéer för nya funktioner. Den enda begränsande faktorn för vad som kommer att utvecklas i år är – tid ;)

Du finner Akeeba Backup här Följ Nicholas på Twitter här

Nicholas K. Dionysopoulos

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet

Skriv dina kommentarer

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Bilagor (0 / 3)
Share Your Location

www.joomlasverige.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla! Project or Open Source Matters. The Joomla! name and logo is used
under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

Oderland – som ett webbhotell, men bra!

logo2014 copy