• Hem
  • Artiklar
  • Nyheter
  • Snabba frågor till Marco Barbosa

Snabba frågor till Marco Barbosa

uk
Hej Marco, berätta om dig själv!

Marco heter jag och jag kommer från Brasilien. Jag är en passionerad webbutvecklare och har arbetat med Joomla i några år.

Du har designat något riktigt vackert - Minima, kan du berätta vad Minima är för något?

Minima är admnistratör mall byggd på öppen källkod du kan använda med Joomla! 1.6. Jag har en vision om hur en administratör mall skulle se ut och jag började experimentera med den. Idén är att en administratör mall ska vara "minimalistisk" och det ska vara mycket enkelt att göra saker. Lite innovation är också välkommet. Back-ends ska inte vara tråkiga!

Det verkar som du har många järn i elden, du är även delaktig i Molajo - vad är Molajo?

Molajo är en applikation byggd ovanpå Joomlas ramverk. Vi vill ge en stark Joomla grund som du kan bygga vidare på. Man kan säga molajo är ett "distro" men utan Joomla CMS (bara ramverk). Det kommer med några tillägg och ett mycket "lättare" Joomla. Många korrigeringar och förbättringar är också där (som Minima!).

Hur ser resten av året ut för dig - vad har du på G?

Just nu är jag är mycket imponerad av mitt jobb. Jag jobbar på Fantasy Interactive som utvecklare och vi har många spännande projekt. Har varit där för 2 månader nu (http://f-i.com).

Jag har några planer för Molajo också. Nya saker som jag vill bygga: en helt ny installationsprocess, en komponent byggare guide och en molajo paketet byggare så du kan välja vad vill i ditt molajo paket.

Molajo och Minima är mycket spännande projekt som jag gillar att spendera en del av min fritid på (när jag har det). Jag vill också ta det lungt nästkommande månader och hoppas att Sverige kommer att bli varmare snart (sommar)!

marco_barbosa

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet

Skriv dina kommentarer

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Bilagor (0 / 3)
Share Your Location

www.joomlasverige.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla! Project or Open Source Matters. The Joomla! name and logo is used
under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

Oderland – som ett webbhotell, men bra!

logo2014 copy