• Hem
  • Artiklar
  • Nyheter
  • Snabba frågor till Michael Babker

Snabba frågor till Michael Babker

uk
Hej Michael Babker berätta om dig själv

Jag är 24 år gammal och för närvarande tjänstgör jag i den amerikanska armén som en IT-specialist. På toppen av mitt jobb, är jag en deltid college studerande, och jag har undervisat i programmering. Sedan jag började använda Joomla! i februari 2010, har jag konsekvent försökt lära mig bättre planeringstekniker och att hjälpa andra. För större delen av 2010 och direkt efter Joomla! 1.6 släpptes var jag ganska aktiv på det officiella Joomla! forumet där försöker hjälpa andra med grundläggande frågor, frågor som jag fann intressanta och vill föreslå sätt att åtgärda, eller frågor om ämnen jag hade viss erfarenhet i. Det finns en hel del utvecklare som kom till Joomla! och är väl förtrogna med 1.5 ramverket, jag tror jag är unik genom att jag lärde 1.6 ramverket först.

Du är en stor bidragsgivare för Joomla! Bug Squad - ofta är de vanliga Joomla användarna inte medvetna om allt arbete som utförs "bakom scenen", kan du berätta vad du gör?

Sedan den första beta 1.6, har jag varit aktiv i Joomla! Bug Squad med att hjälpa till att felsöka och lösa buggar i koden. Jag har varit direkt inblandad i lösningen av flera hundra buggar antingen genom att skriva koden själv för att lösa problemet, testa en föreslagen lösning, eller diskutera metoder för att lösa problem. Som Andrew Eddie gav mig credits för i en tweet under beta-fasen, var en av de större frågor som jag hade ett finger med i, att lösa problemet där användarna inte kunde redigera innehåll som de hade skapat, vilket lett till "Redigera egen " behörighet. Även om militären har dragit mig ifrån att kunna bidra så mycket som jag vill, och att jag nu har min egen kod som behöver underhållas (vilket inte var fallet när jag först började med Bug Squad), jag försöker fortfarande testa patchar för befintliga buggar, bidra med korrigeringar för befintliga problem, och nu när vi har en "Feature Tracker", där jag förhoppningsvis kan bidra med nya funkationer.

Vad tror du vi kan förvänta oss att se från Joomla inom ett år?

Nu när Joomla! ramverk har förgrenat sig som ett separata projekt, tror jag att vi börjar se en del nya innovationer inom communityn. Jag tror att vi kommer att börja se ersättare för några av de centrala delarna med alternativa lösningar, och kanske fullt utvecklade distributioner av projekt som bygger på Joomla! ramverk. Denna separation leder till stora möjligheter som inte tidigare fanns. Dessutom tror jag det kommer att bli intressant att följa utvecklingen av Nooku Server och Molajo. Båda projekten kommer väcka nya innovationer till Joomla! communityn, som jag tror är bra.

Hur kan användare i communityn som inte är kodare/utvecklare stödja Joomla?

Det finns flera sätt en icke-kodare kan stödja communityn. Jag skrev en blogg förra året om hur jag tror att hela Joomla! communityn är en del av Joomla! Bug Squad. Om du är en användare av Joomla! kan du rapportera fel. Rapportera fel är lika viktigt som att laga dem, för utan rapporter kan buggarna inte fastställas. Bortsett från felrapportering finns det forum där användarna kan få svar på frågor. Vi har dokumentationsportalen som ibland kan vara svåra att underhålla, det är mycket bra om informationen är aktuell. Naturligtvis finns Magazine, där alla är välkomna att bidra med artiklar. Och slutligen, uppmuntrar jag starkt användare att lämna kommentarer till utvecklarna om tillägg de använder. En snabb översyn av JED gör att utvecklare kan veta vad användaren anser om deras tillägg. Om användarna hittar en komponent som är svår att hantera, bör utvecklare använda detta som konstruktiv kritik för att förenkla sina processer. Jag har personligen kommunicerat med en granskare av en av mina tillägg, om förslagna funktioner ifrån hans recension och införlivas hans idéer i min kod.

Vad är din personliga Joomla planer för detta år?

Just nu underhåller jag två tillägg: Tweet Display Back, en modul som tillåter användare att visa Twitter användare eller lista, som fungerar med 1.5 eller 1.6, och Podcast Manager, som är en svit av tillägg för Joomla! 1.6 + att tillåta användare att hantera poddsändningar på sina webbplatser. Ingen av dessa projekt kommer att försvinna någon gång snart, även om utvecklingen kan bromsas beroende på fel eller önskemål om funktioner. Jag har använder ofta Joomla! Bug och Feature Trackers i förberedelse för 1.7 versionen som är planerad till omkring den 10 juli. Jag har också skickat in en "feature request" för en funktion om att batch kopiera/flytta (en funktion som inte kom med i 1.6 och ledde till enen massa frågor om varför). Jag har nyligen börjat jobba på ett par små webbplatser för vänner till mig, och så har jag utökat min kunskaper om olika tillgängliga tillägg. Jag kommer att fortsätta att övervaka Nooku och Molajos utveckling, och som jag har gjort med så många andra projekt, kommer jag att testa dem, försök att bryta (break) dem, och fixa det jag har brutit.

Michael_Babker


 

Kommentarer (0)

There are no comments posted here yet

Skriv dina kommentarer

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Bilagor (0 / 3)
Share Your Location

www.joomlasverige.se is not affiliated with or endorsed by the Joomla! Project or Open Source Matters. The Joomla! name and logo is used
under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

Oderland – som ett webbhotell, men bra!

logo2014 copy